Over natuur en de stad

door Han van Hulzen

Over Han van Hulzen maart 13, 2013

facebookfoto3

Han van Hulzen (1958), ecoloog, genealoog, muzikant, schrijver, doe-het-zelver

Studeerde biologie in Utrecht en Wageningen met als specialisaties, vegetatie-, landschapsecologie en bacteriële bodemprocessen. Deed daarna onderzoek bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) aan de bijdrage van Engels slijkgras aan het ontstaan en de ontwikkeling van schorren (overgangsgebied tussen land en zee waar planten groeien).

Door mijn jarenlange genealogisch onderzoek ben ik ook steeds meer geïnteresseerd geraakt in lokale historie, levensgeschiedenissen en de veranderende relatie van mensen met hun omgeving.

Het blog gaat over  manier waarop planten, dieren en mensen samenleven en de mechanismen hier achter. Er valt oneindig veel meer te ontdekken dan je zo op het eerste gezicht waarneemt. Neem alleen al de verschillende tijdschalen waarop ons leven en dat van planten zich afspeelt. Geur, kleur, vorm, kortom alles heeft wel een betekenis in de communicatie tussen verschillende organismen.
Als ik een bepaalde plek zie, vraag ik mij altijd af: waarom ziet deze plek er uit zo als hij er uit ziet? Wat is de historie, het verhaal van deze plek?

 

7 Responses to “Over Han van Hulzen”

 1. Michel van Hulzen Says:

  Dit smaakt naar meer,lezenswaard en,vooral,leerzaam.

 2. Stijn Says:

  Het zijn mooie foto’s

 3. Stijn Says:

  Het is een mooie website

 4. Rianne Says:

  Ik ben onder de indruk Han. Je hebt een bijzondere kijk op de natuur. Het zal voor de meeste mensen behoorlijk ingewikkeld zijn (inclusief mijzelf). Zoals je vader reageert: heel leerzaam!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s